fbpxMaterinstvo

Materinstvo
overlay image

Sada ste mama! Konačno je taj dugo očekivani trenutak došao i Vaša beba je ovde. Pratite naše savete i savete naših stručnjaka dok uživate u ovom posebnom periodu.

Dobro je znati

Kako možete da ubrzate izlazak iz kuće sa Vašim mališanom u naručju? I da li je sebično – ili potpuno normalno- da žudite da malo vremena provedete i sami? Bavimo se pitanjima koje sve novopečene mame postavljaju.

Mastitis - uzrok i lečenje
Jedan od prvih saveta za buduće ili novopečene majke je: ,,Vodi računa da ne dobiješ mastitis. Redovno prazni dojke.’’ Ove reči u prvi mah deluju zastrašujuće i zbunjujuće. Šta je, zapravo, mastitis i kako ga izbeći? Majke koje se po prvi put susreću sa ovim terminom mogu odustati od dojenja bez i da su probale, jer slušajući negativna isksutva o… Pročitajte više
Kako pripremiti dete za vrtić?
Odavno je jasno da deca brzo rastu i da se velike stvari događaju brzinom…
Pročitajte više
Menstruacija nakon trudnoće
Menstrualni ciklus simboliše plodnost ili čak obrnuto - znak da žena nije u drugom…
Pročitajte više
Prvih mesec dana sa bebom
Kaže se da je prvih mesec dana sa bebom zapravo deseti mesec trudnoće jer…
Pročitajte više

Osećajte se fantastično

Ako Vam se sviđa kako izgledate, dobro ćete se i osećati. Probajte neku od naših frizura sa malo održavanja da biste i dalje izgledali – i osećali se – neverovatno čak i kada nemate vremena ni novca.

Telo nakon porođaja
Tokom trudnoće Vaše telo se menja i doživljava ogromne promene, a sve sa ciljem donošenja novog života na svet. I kada se nakon porođaja pogledate u ogledalo vidite jedno novo „ja“..... Ono što prvo pada u oči je  veliki trbuh, njegova mlitava koža i nabrekle dojke..... Ne brinite, tako izgleda svaka „sveža“ porodilja.... Neke od tih promena se brzo vraćaju… Pročitajte više
Da li preterujete sa higijenom ili ipak imate granicu?
Majke umeju da budu opsednute higijenom tokom trudnoće, ali naročito nakon što beba dođe…
Pročitajte više
Kako da smanjite stomak nakon porođaja?
U ovom digitalnom svetu gde smo okruženi nerealnim očekivanjima i estetikom koja nikako nije…
Pročitajte više
Kako se oporaviti posle porođaja
Ukoliko se bliži taj srećni dan kada ćete doneti bebu na svet, sigurno ste…
Pročitajte više

Na poslu

Od pregovaranja o kliznom radnom vremenu do dovođenja do perfekcije umetnosti obavljanja više poslova istovremeno, otkrijte pametne strategije koje će Vas učini sjajnom na poslu.

Povratak na posao posle porodiljskog odsustva
Sama pomisao povratka na posao i odvajanja od deteta mnogim majkama unosi nelagodu, a nekim majkama čak i paniku. Kako prebroditi ovaj izazov i vratiti se u kancelariju kada je Vašoj bebi potrebna majčinska ljubav? Kako se fokusirati na posao kada je Vaše dete konstantno u Vašim mislima? Nesumnjivo, ovaj period vam neće lako pasti, ali to ne znači da… Pročitajte više

PROIZVODI

FEMIBION 1 - za period planiranja trudnoće i ranu trudnoću do 12. nedelje
Femibion® 1 vam obezbeđuje dovoljno folata u formi folne kiseline i Metafolina®. Metafolin® je direktno dostupan oblik folata koji telo ne mora prethodno da pretvara. Adekvatan nivo folata kod majke smanjuje rizik za razvoj defekta neuralne cevi dok se plod razvija.

Sastav koji zadovoljava izmenjene potrebe žena u ranim fazama trudnoće (dodatak uravnoteženoj ishrani).

Važno je obratiti pažnju na ishranu, pre nego što zatrudnite kao i tokom trudnoće kako biste obezbedili bebi najbolji mogući početak života.

Generalno, važno je da vodite zdrav način života i jedete raznovrsne namirnice. Trudnice imaju povećanu potrebu za određenim hranjivim materijama, jer njima snabdevaju i plod tokom ovog perioda. Posebnu pažnju treba obratiti na adekvatan unos folata* tokom ovog perioda.

 

Femibion 1 sadrži kombinaciju pravilno odabranih hranljivih materija, uključujući najvažnije mešavinu folata* (folna kiselina i Metafolin®) i holina, kao i kompleks B vitamina, vitamine C, D i E, selen, jod i gvožđe. Osmišljen je posebno za fazu planiranja trudnoće i za prvo tromesečje.

Dostupno u Apotekama
FEMIBION 2 - od 13. nedelje trudnoće do porođaja i u periodu dojenja
Femibion® 2 vam obezbeđuje dovoljno folata u formi folne kiseline i Metafolina®. Sadrži i druge brižno odabrane sastojke od kojih posebno izdvajamo lutein koji udružen sa omega 3-masnim kiselinama doprinosi normalnom rastu i razvoju ploda, kao i intelektualnim, motoričkim i kognitivnim sposobnostima deteta.

U 13. nedelji trudnoće organi fetusa su potpuno razvijeni i počinje period rasta. Od ovog trenutka preporučujemo dodatak ishrani Femibion 2 koji pored pažljivo odabranih vitamina sadrži  folat* i DHA.

Osiguravanje odgovarajućeg unosa folata ostaje važno u kasnijim fazama trudnoće, jer je on uključen u rast majčinskih tkiva, kao što su npr. posteljica, koja fetus snabdeva osnovnim hranljivim materijama. Zbog toga treba osigurati adekvatan unos folata tokom trudnoće.*

Esencijalna omega-3 masna kiselina DHA (dokozaheksaenska kiselina) je važna komponenta ćelijske membrane i nalazi se u posebno visokim koncentracijama u mozgu i mrežnici. ** Unos omega-3 DHA doprinosi normalnom razvoju mozga i očiju ploda i dojenčadi, u početku kroz pupčanu vrpcu, a kasnije i kroz majčino mleko. Nakon rođenja, sve veća količina se čuva u detetovoj mrežnici i mozgu.

Da biste obezbedili optimalne nivoe omega-3 DHA za svoju bebu tokom trudnoće i dojenja, trebali biste da povećate svoj unos DHA. Za postizanje blagotvornog efekata, preporučuje se  dodatnih 200 mg omega-3 DHA za odrasle /dnevno.

 

Pored folata i DHA, Femibion 2 sadrži i ostale pažljivo odabrane sastojke: kompleks B vitamina, uključujući vitamin D i E, kao i jod, gvožđe, selen, magnezijum, cink i lutein.

Femibion 2 sadrži omega-3 masne kiseline (DHA) i lutein u zasebnoj kapsuli. Lutein daje kapsuli karakterističnu boju.

Dostupno u Apotekama