fbpxPlaniranje Osećajte se fantastično Zadržite strast – bez obzira na to koliko ste zauzeti!

Zadržite strast – bez obzira na to koliko ste zauzeti!

Setite se kada ste seks upražnjavali iz zabave, a ne da biste napravili bebu? Kada je život haotičan, fizički odnos sa Vašim partnerom može ponekad da bude poput još jedne dosadne obaveze. Evo nekoliko saveta kako da zadržite strast i date prvenstvo zadovoljstvu.

Zakazan seks

OK, znači ne postoji ništa što je seksi u rasporedima ali ponekad je potrebno planiranje da bi došlo do seksa. Pored toga, iščekivanje može da poveća uzbuđenje i pomogne da oboje budete raspoloženi.

Ugodite sebi

Ako ste pod stresom, velike su šanse da će Vam seks biti poslednji na pameti. Nađite vremena da se opustite, bilo laganom šetnjom ili čitanjem dobre knjige. Što ste opušteniji veća je verovatnoća da ćete imati fizički kontakt sa partnerom.

Vežbanje

Održavanje kondicije može da Vam pomogne da imate pozitivniji stav o svom telu a da i ne pominjemo da Vam daje više energije za odnos. Zapravo, istraživanje pokazuje da redovni odlasci u teretanu čak mogu da pomognu u povećanju seksualne želje.

Uzmite odmor za pravljenje bebe

Odmor bi moglo da bude ono što će Vam omogućiti da se povežete sa svojim partnerom. Vreme van posla i drugih obaveza će osloboditi Vaš um za razmišljanje o daleko zabavnijim stvarima.

Probajte nešto novo

Ako seks počinje da Vam bude pomalo rutinski, vreme je da „uzdrmate“ stvari. Sedite i zajedno sastavite listu od tri stvari koje bi svako od Vas želeo da pokuša u krevetu. To će vam pomoći da vidite jedno drugo u drugačijem svetlu i obnovite svoju zainteresovanost u spavaćoj sobi.

Upražnjavajte seks „bez razloga“

Pokušajte da ne postanete rob štapića za ovulaciju i plodnih prozora. Iako se zna da je Vaš ciklus bitna stavka, istraživanje pokazuje da parovi koji imaju redovan seks tokom meseca imaju veće šanse za začeće od onih koji to rade samo u periodu plodnog prozora. Usredsredite se jedno na drugo pre nego na bebe i intimni odnosi će postati mnogo više seksi i dosta spontaniji.

Proizvodi

FEMIBION 1 - za period planiranja trudnoće i ranu trudnoću do 12. nedelje

Femibion® 1 vam obezbeđuje dovoljno folata u formi folne kiseline i Metafolina®. Metafolin® je direktno dostupan oblik folata koji telo ne mora prethodno da pretvara. Adekvatan nivo folata kod majke smanjuje rizik za razvoj defekta neuralne cevi dok se plod razvija.
Detaljnije

FEMIBION 2 - od 13. nedelje trudnoće do porođaja i u periodu dojenja

Femibion® 2 vam obezbeđuje dovoljno folata u formi folne kiseline i Metafolina®. Sadrži i druge brižno odabrane sastojke od kojih posebno izdvajamo lutein koji udružen sa omega 3-masnim kiselinama doprinosi normalnom rastu i razvoju ploda, kao i intelektualnim, motoričkim i kognitivnim sposobnostima deteta.
Detaljnije

Saveti

Nega kože u trudnoći
Nega kože trudnice U periodu trudnoće, čak i u periodu pripreme za trudnoću, nemojte zanemariti negu kože. Bitno je da se u toku trudnoće osećate lepo i samopouzdano, zato je nega kože trudnice bitna stvar. Za vreme trudnoće se u…
Pročitajte više
Vežbe u trudnoći
Psihofizička priprema trudnica Su specijalno osmišljene lagane vežbe koje su posebno prilagođene stanju u kome se nalaze buduće mame. One su od velikog značaja jer se buduće mame pripremaju za sam trenutak dolaska bebe na svet. Istovremeno im olakšavaju da…
Pročitajte više
Da li je vaš štit dovoljno jak da vas zaštiti? Važnost imuniteta u fazi pripreme za trudnoću
Šta želite da naučite Trudnoća i ishrana Vitamin B Imunitet i trudnoća Naše telo poseduje impresivne odbrambene snage, poznate kao imuni sistem, kojima blokira, hvata i neutrališe strane organizme koje prepoznaje kao pretnju. Osnovna uloga imunog sistema je uspostavljanje prirodne…
Pročitajte više

Preporučujemo

Opstipacija nakon porođaja
Porođaj nosi sa sobom najlepšu budućnost - maleno biće u vašim rukama i svetle…
Pročitajte više
Infekcija oka kod dece
Oči su pogodno tle za razvoj infekcija, pogotovo kod dece. Oni često trljaju oči…
Pročitajte više
Da li je gojaznost prepreka za trudnoću?
Planirate trudnoću, ali se plašite da će višak kilograma biti prepreka za potomstvo? Verovatno…
Pročitajte više