fbpxPlaniranje Na poslu Šta da radimo kada smo stalno razdvojeni zbog posla?

Šta da radimo kada smo stalno razdvojeni zbog posla?

Pravljenje bebe nije uvek toliko jednostavno koliko se čini. Ako ste Vi ili Vaš partner često odsutni zbog posla ili ste oboje iscrpljeni, to može da se čini potpuno nemogućim. Evo kako da sinhronizujete svoje rasporede …

Odredite Vaš „plodni prozor“

Počnite računanjem najplodnijih dana. To je obično od 9. do 15. dana u ciklusu koji traje 28 dana. Označite te dane na kalendaru i zakažite poslovne obaveze za neke druge dane, kada to bude moguće.

Izbegavajte stres

Seks bi mogao da bude poslednje što biste želeli da uradite nakon stresnog dana na poslu ali je zapravo savršen „protivotrov“. Jedna studija je pokazala da su ljudi posle seksa bolje reagovali na stres, zahvaljujući rastu hormona oksitocina.

Podesite alarm

Ako uveče to nije moguće, zašto ne pokušate seksi buđenje? Nivoi testosterona su svakako najviši ujutru, pa se Vaš parner verovatno neće buniti zbog takvog početka dana.

Radite to kad god možete

Čak i kada Vaši rasporedi ne dozvoljavaju seks kada su Vam dani najplodniji, ipak ga upražnjavajte. Ne samo da je dokazano da redovan seks poboljšava kvalitet sperme, već studije pokazuju da će žene koji redovno imaju odnose tokom meseca verovatnije zatrudneti od onih koje to rade samo kada su im dani najplodniji.

Napravite prostora za bebu

Ako zahtevne karijere znače da se jedva viđate sada, stvari će biti dosta komplikovanije kada postanete roditelji. Zajedno obratite pažnju na odnos poslovnog i privatnog života i utvrdite gde postoji prostor za poboljšanje. Kada budete imali bebu, oboje ćete svakako morati da oslobodite mnogo više vremena, pa vredi sada napraviti neke zdrave izmene.

Proizvodi

FEMIBION 1 - za period planiranja trudnoće i ranu trudnoću do 12. nedelje

Femibion® 1 vam obezbeđuje dovoljno folata u formi folne kiseline i Metafolina®. Metafolin® je direktno dostupan oblik folata koji telo ne mora prethodno da pretvara. Adekvatan nivo folata kod majke smanjuje rizik za razvoj defekta neuralne cevi dok se plod razvija.
Detaljnije

FEMIBION 2 - od 13. nedelje trudnoće do porođaja i u periodu dojenja

Femibion® 2 vam obezbeđuje dovoljno folata u formi folne kiseline i Metafolina®. Sadrži i druge brižno odabrane sastojke od kojih posebno izdvajamo lutein koji udružen sa omega 3-masnim kiselinama doprinosi normalnom rastu i razvoju ploda, kao i intelektualnim, motoričkim i kognitivnim sposobnostima deteta.
Detaljnije

Saveti

Nega kože u trudnoći
Nega kože trudnice U periodu trudnoće, čak i u periodu pripreme za trudnoću, nemojte zanemariti negu kože. Bitno je da se u toku trudnoće osećate lepo i samopouzdano, zato je nega kože trudnice bitna stvar. Za vreme trudnoće se u…
Pročitajte više
Vežbe u trudnoći
Psihofizička priprema trudnica Su specijalno osmišljene lagane vežbe koje su posebno prilagođene stanju u kome se nalaze buduće mame. One su od velikog značaja jer se buduće mame pripremaju za sam trenutak dolaska bebe na svet. Istovremeno im olakšavaju da…
Pročitajte više
Da li je vaš štit dovoljno jak da vas zaštiti? Važnost imuniteta u fazi pripreme za trudnoću
Šta želite da naučite Trudnoća i ishrana Vitamin B Imunitet i trudnoća Naše telo poseduje impresivne odbrambene snage, poznate kao imuni sistem, kojima blokira, hvata i neutrališe strane organizme koje prepoznaje kao pretnju. Osnovna uloga imunog sistema je uspostavljanje prirodne…
Pročitajte više

Preporučujemo

Opstipacija nakon porođaja
Porođaj nosi sa sobom najlepšu budućnost - maleno biće u vašim rukama i svetle…
Pročitajte više
Infekcija oka kod dece
Oči su pogodno tle za razvoj infekcija, pogotovo kod dece. Oni često trljaju oči…
Pročitajte više
Da li je gojaznost prepreka za trudnoću?
Planirate trudnoću, ali se plašite da će višak kilograma biti prepreka za potomstvo? Verovatno…
Pročitajte više