fbpxPlaniranje Trudnoća – jeste li spremni?

Trudnoća – jeste li spremni?

Da li vam mama sa bebom u kolicima izmami nežan osmeh kada ih vidite na ulici? Da li možete da provedete sate u radnjama za decu? Da li se raznežite na TV reklame gde su mala deca glavni glumci? Izgleda da je vreme… mama u vama je spremna!

Ali kada je reč o bebama, stara poslovica „iščekivanje je najveća sreća” nije u potpunosti tačna. Realnost je – ne ostaje se u drugom stanju po komandi, kao kada rešite da kupite novi par cipela. I pre nego što ćete držati svoje prekrasno malo biće u naručju, devet meseci je pred vama. Kao buduća mama, sigurno želite da vaše čedo dobije od samog početka (čak i pre začeća) sve što mu je neophodno za optimalni rast i razvoj.

Najbolje što možete da uradite je da budete sigurni da se vi osećate sjajno i da i vi i vaša beba dobijete sve što vam treba – od prvog trenutka planiranja proširenja porodice, tokom trudnoće sve dok ne prestanete da dojite. To znači da vodite zdrav način života, hranite se raznovrsno i uravnoteženo, obezbeđujući optimalnu količinu esencijalnih hranljivih materija koje će podržati zdrav razvoj vašeg deteta.

Proizvodi

FEMIBION 1 - za period planiranja trudnoće i ranu trudnoću do 12. nedelje

Femibion® 1 vam obezbeđuje dovoljno folata u formi folne kiseline i Metafolina®. Metafolin® je direktno dostupan oblik folata koji telo ne mora prethodno da pretvara. Adekvatan nivo folata kod majke smanjuje rizik za razvoj defekta neuralne cevi dok se plod razvija.
Detaljnije

FEMIBION 2 - od 13. nedelje trudnoće do porođaja i u periodu dojenja

Femibion® 2 vam obezbeđuje dovoljno folata u formi folne kiseline i Metafolina®. Sadrži i druge brižno odabrane sastojke od kojih posebno izdvajamo lutein koji udružen sa omega 3-masnim kiselinama doprinosi normalnom rastu i razvoju ploda, kao i intelektualnim, motoričkim i kognitivnim sposobnostima deteta.
Detaljnije

Saveti

Nega kože u trudnoći
Nega kože trudnice U periodu trudnoće, čak i u periodu pripreme za trudnoću, nemojte zanemariti negu kože. Bitno je da se u toku trudnoće osećate lepo i samopouzdano, zato je nega kože trudnice bitna stvar. Za vreme trudnoće se u…
Pročitajte više
Vežbe u trudnoći
Psihofizička priprema trudnica Su specijalno osmišljene lagane vežbe koje su posebno prilagođene stanju u kome se nalaze buduće mame. One su od velikog značaja jer se buduće mame pripremaju za sam trenutak dolaska bebe na svet. Istovremeno im olakšavaju da…
Pročitajte više
Da li je vaš štit dovoljno jak da vas zaštiti? Važnost imuniteta u fazi pripreme za trudnoću
Šta želite da naučite Trudnoća i ishrana Vitamin B Imunitet i trudnoća Naše telo poseduje impresivne odbrambene snage, poznate kao imuni sistem, kojima blokira, hvata i neutrališe strane organizme koje prepoznaje kao pretnju. Osnovna uloga imunog sistema je uspostavljanje prirodne…
Pročitajte više

Preporučujemo

Opstipacija nakon porođaja
Porođaj nosi sa sobom najlepšu budućnost - maleno biće u vašim rukama i svetle…
Pročitajte više
Infekcija oka kod dece
Oči su pogodno tle za razvoj infekcija, pogotovo kod dece. Oni često trljaju oči…
Pročitajte više
Da li je gojaznost prepreka za trudnoću?
Planirate trudnoću, ali se plašite da će višak kilograma biti prepreka za potomstvo? Verovatno…
Pročitajte više