fbpxTrudnoca Osećajte se fantastično Vodič za trudnice na proslavama

Vodič za trudnice na proslavama

Svaka trudnica želi da bude deo društva kao i svi ostali, ali dešava se da mora biti izopštena zbog drugog stanja u kojem se nalazi. Često se dešava da i sama bude ubeđena da je krajnje ugrožena kategorija i da je najbolje da sedi kod kuće bez obzira što se odlično oseća.

Ovaj tekst će obradovati sve trudnice koje su se osetile usamljeno jer su zbog trudnoće propuštale zabave na proslavama.

Trudnoća je jedan od najlepših perioda života. Biti po prvi put u drugom stanju je posebno lepo. Euforija i maštanje zbog svega što dolazi taj period boji najlepšim snovima i mislima. Biti trudnica znači živeti i funkcionisati sa dva srca, što znači da se svaki doživljaj pojačava. Biti trudnica ne znači da se sva životna zabava završava. Međutim, složićemo se da se moraju poštovati neke mere i da trudna žena mora biti oprezna. Ali kako to izvesti?

Trudnica na proslavi ne mora da sedi ako joj stanje dozvoljava da bude u pokretu, da igra, peva, smeje se i učestvuje u aktivnostima. Kada je rana trudnoća u pitanju, smetnja mogu biti mučnine, ali nema nekih većih poteškoća za dobru zabavu. Kako trudnoća odmiče sve je teže nositi težinu u stomaku koju čini beba, ali trudnica i dalje može biti pokretna koliko god je u mogućnosti.

Naravno, ne treba naglašavati da trudnica ne sme da konzumira alkohol, cigarete i opijate, ma u kojoj fazi trudnoće bila. Sve ovo šteti plodu i kao rezultat može imati ozbiljne posledice.

Pre, tokom i nakon proslave trudnica treba da jede odabranu i zdravu hranu. Ishrana je ključan faktor pozitivnog toka trudnoće zato hranljivih materija ne sme da manjka. Femibion je odličan prijatelj za zabave jer redovnim unosom obezbeđuje optimalan nivo folata i Metafolina koji su svakoj trudnici neophodni. Takođe, važna je hidratacija, pogotovo za vreme proslave jer se energija i tečnost intezivnije troše. Zato umesto čaše vina izaberite bokal vode koji će vas održavati aktivnom i veselom sve dok zabava traje.

Nosite odeću koja vam je udobna i ne opterećujte se oko toga da li izgledate ,,debelo’’. Većina trudnica izbegava proslave zbog problema oko oblačenja i mišljenja drugih da se dosta popunila u trudnoći. To ne treba da vas brine i zamara jer je bitno da se lepo osećate i budete srećne, a ne da li će neko da analizira vaš trudnički stomak i liniju.

Sve u svemu, pokazali smo da je trudnicama itekako mesto na proslavama i da ne treba da razmišljate da li bi trebalo da krenete ako se već sjajno osećate. Ulepšajte još više svoje trudničke dane i činite sebe srećnom kad god vam se ukaže prilika.

Proizvodi

FEMIBION 1 - za period planiranja trudnoće i ranu trudnoću do 12. nedelje

Femibion® 1 vam obezbeđuje dovoljno folata u formi folne kiseline i Metafolina®. Metafolin® je direktno dostupan oblik folata koji telo ne mora prethodno da pretvara. Adekvatan nivo folata kod majke smanjuje rizik za razvoj defekta neuralne cevi dok se plod razvija.
Detaljnije

FEMIBION 2 - od 13. nedelje trudnoće do porođaja i u periodu dojenja

Femibion® 2 vam obezbeđuje dovoljno folata u formi folne kiseline i Metafolina®. Sadrži i druge brižno odabrane sastojke od kojih posebno izdvajamo lutein koji udružen sa omega 3-masnim kiselinama doprinosi normalnom rastu i razvoju ploda, kao i intelektualnim, motoričkim i kognitivnim sposobnostima deteta.
Detaljnije

Saveti

Nega kože u trudnoći
Nega kože trudnice U periodu trudnoće, čak i u periodu pripreme za trudnoću, nemojte zanemariti negu kože. Bitno je da se u toku trudnoće osećate lepo i samopouzdano, zato je nega kože trudnice bitna stvar. Za vreme trudnoće se u…
Pročitajte više
Vežbe u trudnoći
Psihofizička priprema trudnica Su specijalno osmišljene lagane vežbe koje su posebno prilagođene stanju u kome se nalaze buduće mame. One su od velikog značaja jer se buduće mame pripremaju za sam trenutak dolaska bebe na svet. Istovremeno im olakšavaju da…
Pročitajte više
Da li je vaš štit dovoljno jak da vas zaštiti? Važnost imuniteta u fazi pripreme za trudnoću
Šta želite da naučite Trudnoća i ishrana Vitamin B Imunitet i trudnoća Naše telo poseduje impresivne odbrambene snage, poznate kao imuni sistem, kojima blokira, hvata i neutrališe strane organizme koje prepoznaje kao pretnju. Osnovna uloga imunog sistema je uspostavljanje prirodne…
Pročitajte više

Preporučujemo

Opstipacija nakon porođaja
Porođaj nosi sa sobom najlepšu budućnost - maleno biće u vašim rukama i svetle…
Pročitajte više
Infekcija oka kod dece
Oči su pogodno tle za razvoj infekcija, pogotovo kod dece. Oni često trljaju oči…
Pročitajte više
Da li je gojaznost prepreka za trudnoću?
Planirate trudnoću, ali se plašite da će višak kilograma biti prepreka za potomstvo? Verovatno…
Pročitajte više