fbpxTrudnoca Dobro je znati Uloga oca tokom trudnoće i dojenja

Uloga oca tokom trudnoće i dojenja

Pozicija tate u savremenoj porodici modernog doba se u značajnoj meri promenila i istakla ravnopravnu ulogu oca u celokupnom odgoju deteta. Partnersko roditeljstvo, tj. značaj očinske pomoći mami i bebi od prvog dana života, proizilazi iz niza pozitivnih primera, gde angažovanje oca otvara nove potencijale za razvoj bebe i međusobnog odnosa svih članova porodice.

Pre svega, informišite se o trudnoći i porođaju koliko god možete da bi ste znali kroz šta vaša partnerka prolazi i pravite joj društvo kada ide na preglede. Ona će sigurno biti srećna zbog vašeg novostečenog znanja. Zajedničkim sticanjem znanja ulivate joj sigurnost i poverenje, bićete oslonac i podrška u predstojećim izazovima. Vaš zadatak je da ona bude vesela i srećna. Čak će i vaš smiren glas uticati na njeno pozitivno raspoloženje.

Kako da budete najbolji mogući otac i najveća podrška za suprugu?

Pre svega, potrebno je da se oslobodite strahova vezanih za bebu i da provodite sa njom što više vremena. Naravno, na ovaj način uspostavićete najbolji kontakt sa njom, pozitivno ćete uticati ne samo na emotivni već i na njen kompletni razvoj.

Nikada nemojte zaboraviti da je za razvoj vaše bebe veoma bitno prisustvo oba roditelja.

Ponekad bebe osećaju veću sigurnost u prisustvu očeva nego u prisustvu majke. Roditelji podjednako ohrabruju bebu kada počinju da istražuju svet. Ipak, majke i očevi imaju različite stilove u tomeOčevi imaju tendenciju da obezbede više verbalnu i fizičku stimulaciju kod svoje bebe. Zato ne treba da vas čudi to što deca više vole da se igraju sa tatom nego sa mamom. Sa očevima je igra mnogo opuštenija i podstiče zdrav razvoj bebinog mozga.

Deca uvek oponašaju svoje roditelje, i to nikad nemojte zaboraviti!

Proizvodi

FEMIBION 1 - za period planiranja trudnoće i ranu trudnoću do 12. nedelje

Femibion® 1 vam obezbeđuje dovoljno folata u formi folne kiseline i Metafolina®. Metafolin® je direktno dostupan oblik folata koji telo ne mora prethodno da pretvara. Adekvatan nivo folata kod majke smanjuje rizik za razvoj defekta neuralne cevi dok se plod razvija.
Detaljnije

FEMIBION 2 - od 13. nedelje trudnoće do porođaja i u periodu dojenja

Femibion® 2 vam obezbeđuje dovoljno folata u formi folne kiseline i Metafolina®. Sadrži i druge brižno odabrane sastojke od kojih posebno izdvajamo lutein koji udružen sa omega 3-masnim kiselinama doprinosi normalnom rastu i razvoju ploda, kao i intelektualnim, motoričkim i kognitivnim sposobnostima deteta.
Detaljnije

Saveti

Nega kože u trudnoći
Nega kože trudnice U periodu trudnoće, čak i u periodu pripreme za trudnoću, nemojte zanemariti negu kože. Bitno je da se u toku trudnoće osećate lepo i samopouzdano, zato je nega kože trudnice bitna stvar. Za vreme trudnoće se u…
Pročitajte više
Vežbe u trudnoći
Psihofizička priprema trudnica Su specijalno osmišljene lagane vežbe koje su posebno prilagođene stanju u kome se nalaze buduće mame. One su od velikog značaja jer se buduće mame pripremaju za sam trenutak dolaska bebe na svet. Istovremeno im olakšavaju da…
Pročitajte više
Da li je vaš štit dovoljno jak da vas zaštiti? Važnost imuniteta u fazi pripreme za trudnoću
Šta želite da naučite Trudnoća i ishrana Vitamin B Imunitet i trudnoća Naše telo poseduje impresivne odbrambene snage, poznate kao imuni sistem, kojima blokira, hvata i neutrališe strane organizme koje prepoznaje kao pretnju. Osnovna uloga imunog sistema je uspostavljanje prirodne…
Pročitajte više

Preporučujemo

Opstipacija nakon porođaja
Porođaj nosi sa sobom najlepšu budućnost - maleno biće u vašim rukama i svetle…
Pročitajte više
Infekcija oka kod dece
Oči su pogodno tle za razvoj infekcija, pogotovo kod dece. Oni često trljaju oči…
Pročitajte više
Da li je gojaznost prepreka za trudnoću?
Planirate trudnoću, ali se plašite da će višak kilograma biti prepreka za potomstvo? Verovatno…
Pročitajte više