fbpxTrudnoca Opstipacija nakon porođaja

Opstipacija nakon porođaja

Porođaj nosi sa sobom najlepšu budućnost – maleno biće u vašim rukama i svetle dane sa njim.

Međutim, ne smemo zapostaviti činjenicu da je prisutna i ona nužno tamnija strana, odnosno propratne pojave posle porođaja. Svesne smo da je porođaj bolan i potrebno je vreme za oporavak, bilo da se radi o vaginalnom ili porođaju carskim rezom. Oba podjednako zahtevaju negu, vreme da rana zaraste i organizam se vrati u prvobitno stanje.

Nedovoljno se govori o problemu kada nakon porođaja usledi opstipacija. Šta sad?

Kako lečiti opstipaciju?

Prvenstveno, treba raditi na preventivnom izbegavanju opstipacije, koliko je to moguće. Jasno je da vi ne možete učiniti mnogo toga u tom periodu, ali svaki trud je značajan za vaše zdravlje i oporavak. Izbalansirana ishrana i hrana ,,na kašiku” su dobar put ka zdravim crevima te je samim tim manji rizik od opstipacije.

Prevencija počinje još u periodu trudnoće, zato je bitno da vodite i tada računa o svojim crevima i stanju organizma. Nikako ne zapostavljajte potrebu za neophodnom količinom vitamina i minerala, koje će vam vitaminski suplement Femibion zasigurno obezbediti.

Ipak, ukoliko dođe do opstipacije pre svega se posavetujte sa svojim lekarom šta je najbolje za vas da uradite. Ne smete očajavati i paničiti jer je opstipacija normalna pojava koliko god bila neprijatna.

U ovom slučaju se takođe podrazumeva balansirana ishrana i redovna vitaminizacija, kako bi telo dobro funkcionisalo i prirodno ublažilo problem.

Nemojte se siliti jer to nije pogodno za porođajnu ranu. Svaki pritisak koji izvršite negativno utiče na svežu ranu te može doći do pucanja ili nepravilnog zarastanja.

Prirodni melemi vam mogu biti od koristi, ali samo uz odobrenje lekara.

Opuštajuća kupka, odmor i masaža će blagotvorno uticati na vas te u dobrom psiho-fizičkom stanju tela, opstipacija će popustiti. Iako vam ovo, pored novorođenčeta, deluje nemoguće, ne stidite se da potražite pomoć svojih bližnjih kako biste obezbedili potrebno vreme za sebe.

Proizvodi

FEMIBION 1 - za period planiranja trudnoće i ranu trudnoću do 12. nedelje

Femibion® 1 vam obezbeđuje dovoljno folata u formi folne kiseline i Metafolina®. Metafolin® je direktno dostupan oblik folata koji telo ne mora prethodno da pretvara. Adekvatan nivo folata kod majke smanjuje rizik za razvoj defekta neuralne cevi dok se plod razvija.
Detaljnije

FEMIBION 2 - od 13. nedelje trudnoće do porođaja i u periodu dojenja

Femibion® 2 vam obezbeđuje dovoljno folata u formi folne kiseline i Metafolina®. Sadrži i druge brižno odabrane sastojke od kojih posebno izdvajamo lutein koji udružen sa omega 3-masnim kiselinama doprinosi normalnom rastu i razvoju ploda, kao i intelektualnim, motoričkim i kognitivnim sposobnostima deteta.
Detaljnije

Saveti

Nega kože u trudnoći
Nega kože trudnice U periodu trudnoće, čak i u periodu pripreme za trudnoću, nemojte zanemariti negu kože. Bitno je da se u toku trudnoće osećate lepo i samopouzdano, zato je nega kože trudnice bitna stvar. Za vreme trudnoće se u…
Pročitajte više
Vežbe u trudnoći
Psihofizička priprema trudnica Su specijalno osmišljene lagane vežbe koje su posebno prilagođene stanju u kome se nalaze buduće mame. One su od velikog značaja jer se buduće mame pripremaju za sam trenutak dolaska bebe na svet. Istovremeno im olakšavaju da…
Pročitajte više
Da li je vaš štit dovoljno jak da vas zaštiti? Važnost imuniteta u fazi pripreme za trudnoću
Šta želite da naučite Trudnoća i ishrana Vitamin B Imunitet i trudnoća Naše telo poseduje impresivne odbrambene snage, poznate kao imuni sistem, kojima blokira, hvata i neutrališe strane organizme koje prepoznaje kao pretnju. Osnovna uloga imunog sistema je uspostavljanje prirodne…
Pročitajte više

Preporučujemo

Opstipacija nakon porođaja
Porođaj nosi sa sobom najlepšu budućnost - maleno biće u vašim rukama i svetle…
Pročitajte više
Infekcija oka kod dece
Oči su pogodno tle za razvoj infekcija, pogotovo kod dece. Oni često trljaju oči…
Pročitajte više
Da li je gojaznost prepreka za trudnoću?
Planirate trudnoću, ali se plašite da će višak kilograma biti prepreka za potomstvo? Verovatno…
Pročitajte više