fbpxTrudnoca Mali pomagači Metafolin® – aktivan oblik folne kiseline

Metafolin® – aktivan oblik folne kiseline

Folna kiselina ili Metafolin, ima li razlike?

Predivan je osećaj znati da se vaša beba razvija dobro i da ste oboje zdravi i srećni tokom devet meseci trudnoće. Dobro je znati da postoje proizvodi koji mogu pomoći da to tako i bude. Poslednja istraživanja nutricionista pokazuju da i folna kiselina i hrana bogata folatima igraju važnu ulogu tokom trudnoće. Istraživanja pokazuju da je 4-12 nedelja pre trudnoće važno početi sa povećanim unosom ovih određenih nutrijenata.

Folna kiselina se u organizmu metaboliše u folat, dok je Metafolin® (kalcijum metilfolat) u hemijskom smislu kalcijumova so folata koji se nalazi u prirodi (prirodnim izvorima), a koji može odmah da se iskoristi u organizmu. Nutricioni zahtevi za ovim vitaminom u periodu trudnoće su povećani i teško ih je obezbediti samo iz hrane.

Dokazano je da folat ima veliki značaj u pravilnom formiranju i zatvaranju neuralne cevi fetusa (između 22. i 28. dana posle začeća). To je vreme kada veliki broj žena i ne zna da je u drugom stanju, zbog čega se potencira da je važno početi sa adekvatnim unosom folne kiseline i pre začeća. Adekvatnim unosom pre začeća će rizik od malformacija neuralne cevi embriona biti značajno smanjen.

Svaka  žena ne može u potpunosti da prevede folnu kiselinu u njen aktivan oblik folat ,usled enzimskog defekta i genetike. S obzirom da folna kiselina u vitaminskim preparatima zahteva transformaciju, poželjno je koristiti preparate koji sadrže Metafolin®, biološki aktivan oblik folne kiseline –folat, koji organizam može odmah da koristi čime se ispoljava pun preventivni efekat.

 

Mikronutrijenti neophodni u trudnoći i tokom dojenja


Tokom trudnoće i dojenja za vas i vašu bebu važna je pravilna i izbalansirana ishrana koja zadovoljava potrebe organizma za mineralima i vitaminima, važnim mikronutrijentima.

Čudesni događaj rođenja bebe je iskustvo koji će svaki roditelj doživeti na svoj način i prosto je nemoguće psihički se pripremiti na to. Ali ono što je važno jeste pripremiti svoj organizam pre velikog događaja, tako da svojoj bebi obezbedite najbolje, jer vi i vaša beba to zaslužujete.
Za zdravu trudnoću je od posebnog značaja pravilna i izbalansirana ishrana, koja zadovoljava potrebe organizma za mineralima i vitaminima. Smatra se da se potrebe za kalorijama povećavaju oko 13% više u trudnoći, a za vitaminima i jodom mnogo više.

Kada odlučite da imate bebu, važno je, pored ostalog, da obezbedite povećani unos nutrijenata kao što su folati (Metafolin®, folna kiselina) i jod. Na žalost, kao što mogu potvrditi mnoge mame koje su to prošle, obezbediti ove dopunske zahteve za folnom kiselinom i drugim vitaminima tokom trudnoće, može biti pravi zazov. Zato izaberite Femibion vitaminski komplex koji će vam pružiti podršku  za zdrav rast i razvoj vašeg ploda i bebe.

Proizvodi

FEMIBION 1 - za period planiranja trudnoće i ranu trudnoću do 12. nedelje

Femibion® 1 vam obezbeđuje dovoljno folata u formi folne kiseline i Metafolina®. Metafolin® je direktno dostupan oblik folata koji telo ne mora prethodno da pretvara. Adekvatan nivo folata kod majke smanjuje rizik za razvoj defekta neuralne cevi dok se plod razvija.
Detaljnije

FEMIBION 2 - od 13. nedelje trudnoće do porođaja i u periodu dojenja

Femibion® 2 vam obezbeđuje dovoljno folata u formi folne kiseline i Metafolina®. Sadrži i druge brižno odabrane sastojke od kojih posebno izdvajamo lutein koji udružen sa omega 3-masnim kiselinama doprinosi normalnom rastu i razvoju ploda, kao i intelektualnim, motoričkim i kognitivnim sposobnostima deteta.
Detaljnije

Saveti

Nega kože u trudnoći
Nega kože trudnice U periodu trudnoće, čak i u periodu pripreme za trudnoću, nemojte zanemariti negu kože. Bitno je da se u toku trudnoće osećate lepo i samopouzdano, zato je nega kože trudnice bitna stvar. Za vreme trudnoće se u…
Pročitajte više
Vežbe u trudnoći
Psihofizička priprema trudnica Su specijalno osmišljene lagane vežbe koje su posebno prilagođene stanju u kome se nalaze buduće mame. One su od velikog značaja jer se buduće mame pripremaju za sam trenutak dolaska bebe na svet. Istovremeno im olakšavaju da…
Pročitajte više
Da li je vaš štit dovoljno jak da vas zaštiti? Važnost imuniteta u fazi pripreme za trudnoću
Šta želite da naučite Trudnoća i ishrana Vitamin B Imunitet i trudnoća Naše telo poseduje impresivne odbrambene snage, poznate kao imuni sistem, kojima blokira, hvata i neutrališe strane organizme koje prepoznaje kao pretnju. Osnovna uloga imunog sistema je uspostavljanje prirodne…
Pročitajte više

Preporučujemo

Opstipacija nakon porođaja
Porođaj nosi sa sobom najlepšu budućnost - maleno biće u vašim rukama i svetle…
Pročitajte više
Infekcija oka kod dece
Oči su pogodno tle za razvoj infekcija, pogotovo kod dece. Oni često trljaju oči…
Pročitajte više
Da li je gojaznost prepreka za trudnoću?
Planirate trudnoću, ali se plašite da će višak kilograma biti prepreka za potomstvo? Verovatno…
Pročitajte više