fbpxTrudnoca Dobro je znati Kako do jakog imunuteta u trudnoći

Kako do jakog imunuteta u trudnoći

Imati jak imunitet važno je uvek, a posebnu u trudnoći, kada se to odražava I na zdravlje bebe. Prvi trimestar trudnoće je najosetljiviji, ali trudnica je osetljiva i tokom cele trudnoće, i dobro je da se trudimo da na prirodni način osnažimo organizam.  Potrebe za mnogim vitaminima I mineralima u trudnoći su povećane, pa je zato važno uvesti I neke promene u načinu života.

Na prvom mestu je narano zdrava ishrana. Zdrava ishrana je osnova zdravlja I trudnice I bebe. Potrebno je unositi dovoljne količine voća I povrća, zdravih masti ,proteina, namirnica bogatih gvožđem itd. S obzirom na tempo života, ali I lošiji kvalitet hrane, u današnje vreme od velike pomoći mogu biti I suplementi, tj. dodaci ishrani. Ipak, pre svake kupovine ovih preparata, konsultujte se sa svojim ginekologom.

Osim hrane, važno je da pijete dovoljne količine vode zato što je ona sastavni deo svih naših ćelija kao I ćelija bebe.

Trudite se da se uvek naspavate I uspostavite ustaljen bioritam, kako bi nivo svih hormona bio odgovarajući. Idite u šetnje, izbegavajte previse naporne poslove ali nemojte samo ležati I odmarati.

Budite na Suncu u satima kada ono nije štetno.

I naravno, ono što je podjednako važno je mentalno zdravlje. Na njemu treba raditi kao I na fizičkom. Živimo u jako brzom I stresnom vremenu a stres je jedan od uzročnika većine bolesti. Tako da, dajte sve od sebe da vas sitnice ne dotiču, usporite tempo života, pronađite hobi I nešto što će vas opuštati I okružite se samo pozitivnom energijom. Trudnoća jeste velika stvar I naravno da ćete brinuti o bebi, sebi I o porođaju ali ne dozvolite da strah preovlada jer I to utiče negativno na zdravlje.

I naravno, redovno posećujte vašeg lekara!

Proizvodi

FEMIBION 1 - za period planiranja trudnoće i ranu trudnoću do 12. nedelje

Femibion® 1 vam obezbeđuje dovoljno folata u formi folne kiseline i Metafolina®. Metafolin® je direktno dostupan oblik folata koji telo ne mora prethodno da pretvara. Adekvatan nivo folata kod majke smanjuje rizik za razvoj defekta neuralne cevi dok se plod razvija.
Detaljnije

FEMIBION 2 - od 13. nedelje trudnoće do porođaja i u periodu dojenja

Femibion® 2 vam obezbeđuje dovoljno folata u formi folne kiseline i Metafolina®. Sadrži i druge brižno odabrane sastojke od kojih posebno izdvajamo lutein koji udružen sa omega 3-masnim kiselinama doprinosi normalnom rastu i razvoju ploda, kao i intelektualnim, motoričkim i kognitivnim sposobnostima deteta.
Detaljnije

Saveti

Nega kože u trudnoći
Nega kože trudnice U periodu trudnoće, čak i u periodu pripreme za trudnoću, nemojte zanemariti negu kože. Bitno je da se u toku trudnoće osećate lepo i samopouzdano, zato je nega kože trudnice bitna stvar. Za vreme trudnoće se u…
Pročitajte više
Vežbe u trudnoći
Psihofizička priprema trudnica Su specijalno osmišljene lagane vežbe koje su posebno prilagođene stanju u kome se nalaze buduće mame. One su od velikog značaja jer se buduće mame pripremaju za sam trenutak dolaska bebe na svet. Istovremeno im olakšavaju da…
Pročitajte više
Da li je vaš štit dovoljno jak da vas zaštiti? Važnost imuniteta u fazi pripreme za trudnoću
Šta želite da naučite Trudnoća i ishrana Vitamin B Imunitet i trudnoća Naše telo poseduje impresivne odbrambene snage, poznate kao imuni sistem, kojima blokira, hvata i neutrališe strane organizme koje prepoznaje kao pretnju. Osnovna uloga imunog sistema je uspostavljanje prirodne…
Pročitajte više

Preporučujemo

Opstipacija nakon porođaja
Porođaj nosi sa sobom najlepšu budućnost - maleno biće u vašim rukama i svetle…
Pročitajte više
Infekcija oka kod dece
Oči su pogodno tle za razvoj infekcija, pogotovo kod dece. Oni često trljaju oči…
Pročitajte više
Da li je gojaznost prepreka za trudnoću?
Planirate trudnoću, ali se plašite da će višak kilograma biti prepreka za potomstvo? Verovatno…
Pročitajte više