fbpxTrudnoca Dobro je znati Kako da se pripremite za porođaj?

Kako da se pripremite za porođaj?

Porođaj je prirodan proces koji predstavlja jednu od fizioloških funkcija organizma, trebao bi da bude bezbolan. Međutim, u razvijenim društvima on se poistovećuje sa bolom, patnjom i mukama. Zahvaljujući takvom doživljavanju od strane žena ali i svih ostalih učesnika u porođaju, sa jedne strane partnera, roditelja, prijatelja ali sa druge strane i zdravstvenih radnika, razvijena je čitava industrija lekova, aparata, preparata za obezboljavanje porođaja.

Psihofizičke pripreme veoma prijaju svim trudnicama. Osim vežbi koje se rade a koje imaju za cilj sticanje kondicije i jačanje mišića, ove pripreme su značajne jer se na njima čuje mnogo dragocenih saveta i dobiju informacije o tome šta se događa u telu trudnice, kao i šta ih očekuje u porodilištu.

Pravilna i blagovremeno sprovedena edukacija trudnica može da pomogne u prevazilaženju straha od porođaja i porođajnih bolova. Upoznavanje sa fiziologijom trudnoće i mehanizmom porođaja, nastankom kontrakcija, njihovom ulogom u porođaju i načinima savladavanja žena dobija samopouzdanje koje joj pomaže da porođaj doživi kao prijatno iskustvo, a ne kao neminovnu patnju i bol. U toku psihofizičke pripreme trudnice uče o pravilnoj tehnici disanja, usmeravanju pažnje, zauzimanju određenih pozicija koje smanjuju bol itd.

Kako se približava termin porođaja, sigurno će rasti vaše uzbuđenje, ali i neizvesnost zbog toga šta vas sve čeka. Iako će vam odabir stvari za bebu biti mnogo zabavniji, čeka vas i onaj malo manje zabavni deo posla – priprema stvari koje će vama trebati u porodilištu. Neophodno je poneti dokumenta, informacije o krvnoj grupi, kao I svu medicinsku dokumentaciju koju imate o trudnoći. Ponesite stvari za ličnu higijenu, papuče, odeću, ogrtač, telefon, punjač…

Najvažnije je da shvatite da je porođaj prirodan proces, da je naše telo sposobno da ga iznese I da će trenuci kada se završi biti najlepši u vašim životima!

Srećno!

Proizvodi

FEMIBION 1 - za period planiranja trudnoće i ranu trudnoću do 12. nedelje

Femibion® 1 vam obezbeđuje dovoljno folata u formi folne kiseline i Metafolina®. Metafolin® je direktno dostupan oblik folata koji telo ne mora prethodno da pretvara. Adekvatan nivo folata kod majke smanjuje rizik za razvoj defekta neuralne cevi dok se plod razvija.
Detaljnije

FEMIBION 2 - od 13. nedelje trudnoće do porođaja i u periodu dojenja

Femibion® 2 vam obezbeđuje dovoljno folata u formi folne kiseline i Metafolina®. Sadrži i druge brižno odabrane sastojke od kojih posebno izdvajamo lutein koji udružen sa omega 3-masnim kiselinama doprinosi normalnom rastu i razvoju ploda, kao i intelektualnim, motoričkim i kognitivnim sposobnostima deteta.
Detaljnije

Saveti

Nega kože u trudnoći
Nega kože trudnice U periodu trudnoće, čak i u periodu pripreme za trudnoću, nemojte zanemariti negu kože. Bitno je da se u toku trudnoće osećate lepo i samopouzdano, zato je nega kože trudnice bitna stvar. Za vreme trudnoće se u…
Pročitajte više
Vežbe u trudnoći
Psihofizička priprema trudnica Su specijalno osmišljene lagane vežbe koje su posebno prilagođene stanju u kome se nalaze buduće mame. One su od velikog značaja jer se buduće mame pripremaju za sam trenutak dolaska bebe na svet. Istovremeno im olakšavaju da…
Pročitajte više
Da li je vaš štit dovoljno jak da vas zaštiti? Važnost imuniteta u fazi pripreme za trudnoću
Šta želite da naučite Trudnoća i ishrana Vitamin B Imunitet i trudnoća Naše telo poseduje impresivne odbrambene snage, poznate kao imuni sistem, kojima blokira, hvata i neutrališe strane organizme koje prepoznaje kao pretnju. Osnovna uloga imunog sistema je uspostavljanje prirodne…
Pročitajte više

Preporučujemo

Opstipacija nakon porođaja
Porođaj nosi sa sobom najlepšu budućnost - maleno biće u vašim rukama i svetle…
Pročitajte više
Infekcija oka kod dece
Oči su pogodno tle za razvoj infekcija, pogotovo kod dece. Oni često trljaju oči…
Pročitajte više
Da li je gojaznost prepreka za trudnoću?
Planirate trudnoću, ali se plašite da će višak kilograma biti prepreka za potomstvo? Verovatno…
Pročitajte više