fbpxTrudnoca Osećajte se fantastično Fizička aktivnost tokom trudnoće – koja, kada i koliko?

Fizička aktivnost tokom trudnoće – koja, kada i koliko?

Svi znamo koliki je značaj redovne fizičke aktivnosti. Ona je važna za naše zdravlje, izgled, raspoloženje. Bilo da trčite, šetate, radite jogu, idete u teretanu ili se bavite nekim sportom, vaše telo i um će Vam biti zahvalni i osećaćete se mnogo bolje. Međutim, šta se dešava kada zatrudnite i kada u sebi nosite novi život? Koliko često tada smete da trenirate i kakva to aktivnost može da bude?
Pre svega, važno je da znate da u toku trudnoće smete da se bavite fizičkom aktivnošću i jako je važno da se ne prepustite potpuno ležanju i odmaranju.

Koji su benefiti ?

1.    Smanjenje hipertenzivnih poremećaja
2.    Bolja kardiorespiratorna kondicija
3.    Manji dobitak na telesnoj težini u toku trudnoće
4.    Smanjenje rizika od gestacijskog dijabetesa

Fizička aktivnost ne povećava rizik od prevremenog rođenja, ne dovodi do zastoja u rastu ploda i ne utiče da plodovi budu veliki.

Ostali pozitivni efekti fizičke aktivnosti koji se odnose na opštu populaciju važe i za trudnice, a to su poboljšanje sna i poboljšanje raspoloženja.
Koja aktivnost? Ovaj izbor je na vama. Važno je da to ne bude nešto previše naporno, važno je da se ne forsirate previše i da se uvek zagrejete kako ne bi došlo do povrede.  Na internetu možete pronaći brojne tutorijale sa primerima vežbi koje su pogodne za trudnice i upustvima za pravilno izvođenje, tako da uvek možete i to pratiti.

Pratite ova upustva i Vaše telo i beba će Vam biti zahvalni.

 

Proizvodi

FEMIBION 1 - za period planiranja trudnoće i ranu trudnoću do 12. nedelje

Femibion® 1 vam obezbeđuje dovoljno folata u formi folne kiseline i Metafolina®. Metafolin® je direktno dostupan oblik folata koji telo ne mora prethodno da pretvara. Adekvatan nivo folata kod majke smanjuje rizik za razvoj defekta neuralne cevi dok se plod razvija.
Detaljnije

FEMIBION 2 - od 13. nedelje trudnoće do porođaja i u periodu dojenja

Femibion® 2 vam obezbeđuje dovoljno folata u formi folne kiseline i Metafolina®. Sadrži i druge brižno odabrane sastojke od kojih posebno izdvajamo lutein koji udružen sa omega 3-masnim kiselinama doprinosi normalnom rastu i razvoju ploda, kao i intelektualnim, motoričkim i kognitivnim sposobnostima deteta.
Detaljnije

Saveti

Nega kože u trudnoći
Nega kože trudnice U periodu trudnoće, čak i u periodu pripreme za trudnoću, nemojte zanemariti negu kože. Bitno je da se u toku trudnoće osećate lepo i samopouzdano, zato je nega kože trudnice bitna stvar. Za vreme trudnoće se u…
Pročitajte više
Vežbe u trudnoći
Psihofizička priprema trudnica Su specijalno osmišljene lagane vežbe koje su posebno prilagođene stanju u kome se nalaze buduće mame. One su od velikog značaja jer se buduće mame pripremaju za sam trenutak dolaska bebe na svet. Istovremeno im olakšavaju da…
Pročitajte više
Da li je vaš štit dovoljno jak da vas zaštiti? Važnost imuniteta u fazi pripreme za trudnoću
Šta želite da naučite Trudnoća i ishrana Vitamin B Imunitet i trudnoća Naše telo poseduje impresivne odbrambene snage, poznate kao imuni sistem, kojima blokira, hvata i neutrališe strane organizme koje prepoznaje kao pretnju. Osnovna uloga imunog sistema je uspostavljanje prirodne…
Pročitajte više

Preporučujemo

Opstipacija nakon porođaja
Porođaj nosi sa sobom najlepšu budućnost - maleno biće u vašim rukama i svetle…
Pročitajte više
Infekcija oka kod dece
Oči su pogodno tle za razvoj infekcija, pogotovo kod dece. Oni često trljaju oči…
Pročitajte više
Da li je gojaznost prepreka za trudnoću?
Planirate trudnoću, ali se plašite da će višak kilograma biti prepreka za potomstvo? Verovatno…
Pročitajte više