fbpxTrudnoca Osećajte se fantastično Aktivna trudnoća – kako najbolje iskoristiti vreme?

Aktivna trudnoća – kako najbolje iskoristiti vreme?

Trudnoća je sa razlogom blagosloveno stanje. Taj period svakoj ženi treba da ostane u najlepšem sećanju. Da li trudnoća znači da morate da vodite računa o svakom pokretu i preležite svih devet meseci? Naravno da ne. Trudnoću možete učiniti aktivnom koliko god vama prija i koliko god ste u mogućnosti.

KAKO NAJBOLJE ISKORISTITI VREME U TRUDNOĆI?

Posvetite se sebi. Ako ranije niste imali vremena za čitanje, trudnoća je idealno vreme da se opet se vratite knjigama. To će vam pomoći da se psihički opustite i delovaće umirujuće na vas. Uz to, trudnoća je pravi period da se usavršavate i edukujete. Iskoristite trudničke dane da završite kurseve ili steknete nove veštine. Čak ako ste trudnica student, trudnoća vam neće predstavljati nikakav problem već će i pozitivno uticate na vaše studiranje. Možete sve!

Većina trudnoći podrazumeva i više slobodnog vremena koje možete iskoristiti za putovanja i obilaske. U ranoj trudnoći ćete biti fizički sposobniji za dalja putovanja i duge šetnje, i sami ćete znati koliko ste u mogućnosti za to. Takođe, ne propuštajte gradska kulturna dešavanja, obilaske muzeja, galerija i pozorišta. Značajna aktivnost je crtanje i slikanje, pisanje i pevanje, odnosno sve ono u čemu ste vešti. Takve aktivnosti će usmeriti vaša razmišljanja na umetnost koja, dokazano, dobro utiče na trudnoću.

Volite da kuvate i isprobavate nove recepte? Samo napred! Trudnoću iskoristite za kulinarske eksperimente i usavršavanju svoje veštine. Samo oprezno sa mučninama.

Fizičku aktivnost, treninge i šetnje, organizujte u skladu sa vašim stanjem. Ukoliko se osećate odlično i puni ste energije koju možete da usmerite na vežbanje, zašto to ne iskoristiti? Svaka fizička aktivnost je poželjna u trudnoći u skladu sa fizičkim stanjem trudnice. Ipak, ukoliko je vaša trudnoća i rizična i morate mirovati, fizičku aktivnost usmerite na aktivnosti u svom domu. Imajte na umu da svaku fiziku aktivnost treba da prati i zdrava balansirana ishrana, koja obiluje nutrijentima i vitaminima. Vodite računa o unosu vode, vitamina i minerala kako biste ostale zdrave buduće majke. Dobrodošli su vitaminski dodaci ishrani, kao što je vitaminski suplement Femibion, koji sadrži sve neophodno za održavanje zdrave trudnoće.

Svoju porodicu i prijatelje maksimalno uključite u svoje trudničke dane. Koristite sve slobodne trenutke za druženje i kvalitetno provedeno vreme. Naravno, u sezoni virusa izbegavajte one sa vidnim simptomima virusa. U vašem okruženju treba da budu ljudi koji vam prijaju i sa kojima volite da provodite vreme. Takve lepe emocije će se zasigurno odraziti na vašu trudnoću i bebu.

Ako vam je ipak samo do odmora i ležanja, to i uradite. Nema potrebe za osećajem krivice ako je to ono što vam je kao trudnici potrebno. Iz topline svog doma možete organizovati filmske maratone ili pogledati sve serije koje niste do sada.  Roditeljski podkasti su dobrodošli u ovom periodu jer vam mogu pomoći da se pripremite za roditeljstvo.

Proizvodi

FEMIBION 1 - za period planiranja trudnoće i ranu trudnoću do 12. nedelje

Femibion® 1 vam obezbeđuje dovoljno folata u formi folne kiseline i Metafolina®. Metafolin® je direktno dostupan oblik folata koji telo ne mora prethodno da pretvara. Adekvatan nivo folata kod majke smanjuje rizik za razvoj defekta neuralne cevi dok se plod razvija.
Detaljnije

FEMIBION 2 - od 13. nedelje trudnoće do porođaja i u periodu dojenja

Femibion® 2 vam obezbeđuje dovoljno folata u formi folne kiseline i Metafolina®. Sadrži i druge brižno odabrane sastojke od kojih posebno izdvajamo lutein koji udružen sa omega 3-masnim kiselinama doprinosi normalnom rastu i razvoju ploda, kao i intelektualnim, motoričkim i kognitivnim sposobnostima deteta.
Detaljnije

Saveti

Nega kože u trudnoći
Nega kože trudnice U periodu trudnoće, čak i u periodu pripreme za trudnoću, nemojte zanemariti negu kože. Bitno je da se u toku trudnoće osećate lepo i samopouzdano, zato je nega kože trudnice bitna stvar. Za vreme trudnoće se u…
Pročitajte više
Vežbe u trudnoći
Psihofizička priprema trudnica Su specijalno osmišljene lagane vežbe koje su posebno prilagođene stanju u kome se nalaze buduće mame. One su od velikog značaja jer se buduće mame pripremaju za sam trenutak dolaska bebe na svet. Istovremeno im olakšavaju da…
Pročitajte više
Da li je vaš štit dovoljno jak da vas zaštiti? Važnost imuniteta u fazi pripreme za trudnoću
Šta želite da naučite Trudnoća i ishrana Vitamin B Imunitet i trudnoća Naše telo poseduje impresivne odbrambene snage, poznate kao imuni sistem, kojima blokira, hvata i neutrališe strane organizme koje prepoznaje kao pretnju. Osnovna uloga imunog sistema je uspostavljanje prirodne…
Pročitajte više

Preporučujemo

Aktivna trudnoća - kako najbolje iskoristiti vreme?
Trudnoća je sa razlogom blagosloveno stanje. Taj period svakoj ženi treba da ostane u…
Pročitajte više
Refleksi kod beba
Sigurno ste primetili da vaše dete od prvog dana reaguje na različite stimuluse iz…
Pročitajte više
Da li je gojaznost prepreka za trudnoću?
Planirate trudnoću, ali se plašite da će višak kilograma biti prepreka za potomstvo? Verovatno…
Pročitajte više