fbpxPlaniranje Na poslu Planiram da zatrudnim ali još ne želim da moje kolege saznaju

Planiram da zatrudnim ali još ne želim da moje kolege saznaju

Kada počnete aktivno da radite na bebi, možda ćete imati osećaj da ceo svet zna Vašu tajnu. Zapravo, ljudi retko tako dobro primećuju kao što Vi mislite. Međutim, treba imati u rezervi nekoliko spremnih odgovora, za svaki slučaj. Evo nekoliko načina kako da navedete radoznale kolege na pogrešan trag:

Zašto ste prestali da pijete?

Ako bilo ko primeti da ste iznenada prestali da pijete alkohol, samo mu recite da ste na detoksikaciji. To je istina! Ako je u pitanju veliki posao i ne možete da se izvučete, jednostavno idite kolima i imaćete savršen izgovor.

Zašto izbegavate kofein

Ako postoji bilo koji dokaz da pokušavate da zatrudnite to je verovatno ostavljanje kafe. Ako iko pita, recite im da od nedavno imate probleme sa snom pa pauzirate sa espresom da biste videli da li to pomaže.

Promenite temu

Ako se na poslu pokrene tema o bebama budite nejasni. „Želela bih da jednog dana budem mama“ je sve što treba da kažete, Umesto toga, skrenite razgovor uzviknivši „Vau! Sviđa mi se tvoja bluza, da li je nova?“ I bele laži su u redu. Kada Vaše kolege budu znale da ste u drugom stanju – i objavite vesti kada Vi budete želeli – oni će u potpunosti razumeti Vašu potrebu za privatnošću.

Ne osećajte da ste pod pritiskom

Protivzakonito je da poslodavac pita za Vaše planove o trudnoći. Zato ne mislite da uvek morate biti iskreni kada Vas direktno pitaju. Čak ne morate ni da obavestite poslodavca da ste u drugom stanju do X nedelja pre nego što će beba doći na svet – šta Vi odlučite do tada je samo Vaša stvar.

Opustite se

Ne može se znati kada ćete ostati trudni pa ne dozvolite budućnosti da diktira Vaše sadašnje planove. Biće fino da učestvujete u uzbudjivim novim projektima i promocijama – moći ćete da pređete most trudnoće kada do njega dođete.

* Napominjemo da nismo uvek u mogućnosti da obezbedimo sve zakonske informacije u svim tačkama ali uvek možete za detaljnije informacije da posetite internet stranicu vlade Vaše države kao što je https://www.gov.uk/browse/childcare-parenting

Proizvodi

FEMIBION 1 - za period planiranja trudnoće i ranu trudnoću do 12. nedelje

Femibion® 1 vam obezbeđuje dovoljno folata u formi folne kiseline i Metafolina®. Metafolin® je direktno dostupan oblik folata koji telo ne mora prethodno da pretvara. Adekvatan nivo folata kod majke smanjuje rizik za razvoj defekta neuralne cevi dok se plod razvija.
Detaljnije

FEMIBION 2 - od 13. nedelje trudnoće do porođaja i u periodu dojenja

Femibion® 2 vam obezbeđuje dovoljno folata u formi folne kiseline i Metafolina®. Sadrži i druge brižno odabrane sastojke od kojih posebno izdvajamo lutein koji udružen sa omega 3-masnim kiselinama doprinosi normalnom rastu i razvoju ploda, kao i intelektualnim, motoričkim i kognitivnim sposobnostima deteta.
Detaljnije

Saveti

Nega kože u trudnoći
Nega kože trudnice U periodu trudnoće, čak i u periodu pripreme za trudnoću, nemojte zanemariti negu kože. Bitno je da se u toku trudnoće osećate lepo i samopouzdano, zato je nega kože trudnice bitna stvar. Za vreme trudnoće se u…
Pročitajte više
Vežbe u trudnoći
Psihofizička priprema trudnica Su specijalno osmišljene lagane vežbe koje su posebno prilagođene stanju u kome se nalaze buduće mame. One su od velikog značaja jer se buduće mame pripremaju za sam trenutak dolaska bebe na svet. Istovremeno im olakšavaju da…
Pročitajte više
Da li je vaš štit dovoljno jak da vas zaštiti? Važnost imuniteta u fazi pripreme za trudnoću
Šta želite da naučite Trudnoća i ishrana Vitamin B Imunitet i trudnoća Naše telo poseduje impresivne odbrambene snage, poznate kao imuni sistem, kojima blokira, hvata i neutrališe strane organizme koje prepoznaje kao pretnju. Osnovna uloga imunog sistema je uspostavljanje prirodne…
Pročitajte više

Preporučujemo

Opstipacija nakon porođaja
Porođaj nosi sa sobom najlepšu budućnost - maleno biće u vašim rukama i svetle…
Pročitajte više
Infekcija oka kod dece
Oči su pogodno tle za razvoj infekcija, pogotovo kod dece. Oni često trljaju oči…
Pročitajte više
Da li je gojaznost prepreka za trudnoću?
Planirate trudnoću, ali se plašite da će višak kilograma biti prepreka za potomstvo? Verovatno…
Pročitajte više